Om Blåkærgård

Blåkærgård ligger midt på Tunø, frit i øens smukke fredede natur. I det ydre fremstår Blåkærgård som en idyllisk landejendom fra 1900-tallet, men det meste af ejendommen er nyere, bygget i 1988 og 1995 og bliver løbende renoveret. Gården har 50 sovepladser fordelt på 15 værelser. Der udlejes hele året. Om sommeren er der derudover mulighed for teltslagning på græsplænen. Der er gode køkkenfaciliteter til kollektiv madlavning eller en prof kok; men man kan også få bragt mad ud fra øens to spisesteder.

 

 

Blåkærgård har 10 værelser med 4 køjesenge i hver og 5 værelser med dobbeltsenge. Vi har to campingbarnesenge (uden dyner) der kan lånes; men der må max. overnatte 50 pers. i ejendommens bygninger. Der er en dyne og en pude i hver seng, ekstra kan lånes. Sengelinned medbringes eller kan lejes, se ​Priser.
Der er 3 badeværelser med toilet samt 2 separate badeværelser og 3 separate toiletter. Fra de fleste værelser er der direkte udgang til det fri.

50 senge - 15 værelser

Spise- og Foredragssal

Salen er ca. 11 x 4,75 m, har klinkegulv og loft til kip. Der er 7 borde på 80 x 150 cm og 4 borde på 80 x 120 cm i salen. De er opstillet med 9 borde med 50 siddepladser og 2 borde til buffet. To høje barnestole kan lånes. Der er brændeovn, som må benyttes efter aftale. Musikanlæg med CD afspiller med magasin til 5 cd´er. Spisesalen er dejlig lys og har direkte adgang til øst og vestvendt terrasse.
 


Køkkenet er stort og med tilhørende bryggers, så rigtig mange mennesker kan arbejde sammen. Der er hvidt porcelæn, glas og bestik til min.60 pers. Velassorteret udvalg af fade og køkkenudstyr. 2 komfurer med varmluftovne, 2 køleskabe, fryser, professionel opvaskemaskine og – kaffemaskine.

Køkken

Klik på plantegning for at se den i stor størrelse

Opholdsstue

​I opholdsstuen er en gruppe med lænestole og fjernsyn med dvd afspiller, og en gruppe med 2 spiseborde og 8 stole.
 


Der findes ingen elektronisk udstyr eller adgang til internet på gården. I den lille gang er en opslagstavle, i dagligstuen et lille fjernsyn med dvd afspiller, i spisestuen er en radio og cd afspiller med magasin til 5 cd’er, og så kan man låne 18 højskolesangbøger årg. 1996.​​​
​​

Udstyr

Udearealer

Gårdens samlede areal er på 35 000 kvm. Tættest på gården er der store klippede græsarealer. Her er 2 håndboldmål opstillet, og der er samtidig masser af plads til andre boldspil og teltslagning. Der er borde og bænke på gårdspladsen mod øst og på terrassen mod vest, hvor der også er en stor olietønde grill. Ved kæret, der er yngleplads for den grønbrogede tudse, er der bålplads. Gennem de braklagte marker er der slåede stier ned til skoven.​

​Der er 400 m til den børnevenlige Nordstrand med adgang gennem Blåkærgårds eget skovareal. Skoven er noget helt specielt! Den er lys og åben og med mange forskellige slags træer og undervækster. Der er et vådområde, hvor der om vinteren er is, om foråret er blankt vand begroet med andemad og om sommeren er her helt friskt grønt græs og lillablomstrende skovløg. Når man følger den trampede sti, kommer man gennem et stort område med bregner, forskellige slags mosser, og om efteråret et væld af svampe, og man får pludselig øje på, at stien også er en dyreveksel, eller man ser et opskræmt rådyr eller hører en fuglekonge synge oppe i et højt fyrretræ.  Underskoven prydes af kaprifoliernes krogede ”lianer”, der laver portaler af de tynde træer, som de snor sig om og nedlægger. Det er ikke en romantisk beskrivelse, sådan er det bare! - og midt i alt det kan I samle brænde til bålet, eller lege rollelege.

Skov og Strand

Mulighed for Indkøb

Ønsker man selv at lave mad, er der mulighed for at bestille dagligvarer på forhånd. Tunø Købmandsgård bringer varerne ud, så de står parate ved ankomsten.

Bestil på tlf: 86 55 30 05.

 


På Blåkærgård er der ét toilet og bad, der kan anvendes af kørestolsbrugere med hjælper, og 2 af værelserne kan også med god vilje bruges. Centeret er formentligt ikke så velegnet til store grupper af bevægelseshæmmede på én gang. Men ring og spørg efter det i har behov for, så kan vi sammen finde ud af, hvad der kan lade sig gøre.


 


Ved reservation af Blåkærgård, eller senest en uge før ankomst, aftales om man efter opholdet selv ønsker at gøre rent efter de tilsendte anvisninger, eller om ydelsen ønskes købt. Se priser.

Handicappede

Rengøring